See more objects with the tag reuse, sustainable, save, urban fabric.

Object Timeline

  • We acquired this object.

-0001

2010

  • Work on this object began.

2011

  • Work on this object ended.

2016

2018

  • You found it!

Collinwood Community Center, 2010–11

This is a Project. It was designed by City Architecture and made for (as the client) City of Cleveland, with the residents of North Collinwood. It is dated 2010–11.

In Cleveland, Ohio, the Collinwood Community Center demonstrates the transformative potential of turning a blighted eyesore into a thriving community hub. City Architecture took an abandoned big-box store and, with the Collinwood community, designed a center that is helping rejuvenate the surrounding neighborhood. Deconstructed, much of the original steel structure, roof decking, foundation, concrete, and metal panels were reused to form the new 45,000-square-foot facility. Pre-engineered building enclosures “inserted” within the existing steel frame house the new natatorium, gymnasium, learning center, and community meeting spaces.

Our curators have highlighted 2 objects that are related to this one.

We have 1 video that features Collinwood Community Center, 2010–11.

This object was previously on display as a part of the exhibition By the People: Designing a Better America.

This object may be subject to Copyright or other restrictions.

You are welcome to make fair use of this image under U.S. Copyright law and in compliance with our terms of use. Please note that you are responsible for determining whether your use is fair and for responding to any claims that may arise from your use.

For higher resolution or commercial use contact ArtResource.

If you would like to cite this object in a Wikipedia article please use the following template:

<ref name=CH>{{cite web |url=https://collection.cooperhewitt.org/objects/420777905/ |title=Collinwood Community Center, 2010–11 |author=Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum |accessdate=13 December 2018 |publisher=Smithsonian Institution}}</ref>